Mensendieck: Bewegen met visie

Het vak oefentherapie Mensendieck bestaat al ruim 100 jaar. Rond 1895 werd de basis gelegd voor de methode die nu bekend is als Oefentherapie Mensendieck. Er wordt uitgegaan van een functionele manier van oefenen gericht op specifieke activiteiten. Niet alleen geïsoleerde spieroefeningen, maar toewerken naar bewust en gezond bewegen door middel van een methodische aanpak.

Binnen de methode Mensendieck vormen het motorisch leerproces en het proces van gedragsverandering de basis.

U leert stapsgewijs via oplopende moeilijkheidsgraad naar het gewenste doel toe te werken. Hierbij zijn specifieke mondelinge instructies, visuele informatie (kijken naar het bewegen) en proprioceptieve informatie vanuit de spieren, pezen en gewrichten (doorvoelen van het bewegen) belangrijk om bewustwording van het bewegen te stimuleren.

Na afloop bent u in staat om de nieuw aangeleerde houdings- en bewegingspatronen te integreren in uw dagelijks leven. Hierdoor bent u zowel kenner als behandelaar geworden van uw eigen klachten en lichaam. U heeft gezond bewegingsgedrag aangeleerd om in de toekomst klachten te voorkomen.

Ingrid Groenesteijn m Oefentherapeut Mensendieck mPauwenburg 160c m 8226 TA Lelystad mLid van VvOCM
t 0320 413793 m m 06 183 33682 m e info@beweegwijzer-oefentherapie.nl m w www.beweegwijzer-oefentherapie.nl