Niemand hoeft u te zeggen dat slapen goed voor u is. Dat weet uzelf beter dan wie dan ook. U wilt ook dolgraag eens lekker doorslapen, want ’s nachts wakker liggen, is frustrerend en vervelend. U wilt weer uitgerust wakker worden, want u wordt er doodmoe van.

Als u langere tijd slecht slaapt neemt de vermoeidheid toe en ervaart u steeds meer beperkingen in uw dagelijks functioneren. Het slechte slapen beïnvloed op den duur uw hele leven en al uw  emoties. U zoekt en verlangt naar een oplossing. Slapen kunt u gelukkig leren.

Slaapoefentherapie biedt structurele oplossingen voor het verbeteren van de nachtrust van volwassenen, kinderen en ouderen. Het is een laagdrempelige evidence based methode gebaseerd op de werkwijzen uit de psychosomatische oefentherapie. De oefentherapeut benadert je (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24-uurs visie. Wakker zijn en slapen horen bij elkaar als dag en nacht. De invloeden van je dag lopen namelijk door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van je slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en in standhoudende factoren van je klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost.

Voorbeelden van slaapproblemen die behandeld worden zijn: inslaapproblemen, doorslaapproblemen, te vroeg wakker worden, nachtelijk piekeren, postoperatieve slaapproblemen en langdurig gebruik van slaapmedicatie.

Momenteel doet mijn praktijk mee aan een groot landelijk wetenschappelijk onderzoek naar slaapoefentherapie. Kent u iemand of bent u iemand: – Tussen de 18 en 65 jaar – Met slaapproblemen (moeite met inslapen of doorslapen) – Die open staat om te werken aan verbetering – Geen medicatie gebruikt. Dan kunt u wellicht helpen!

Wat onderzocht wordt: – Effectiviteit van de methode Slaapoefentherapie – Kwaliteit van slapen – Kwantiteit van slapen – Kwaliteit van leven. Hoe wordt dit onderzocht? Middels behandeling in de praktijk of onze e-health behandeling. Er worden aan het begin en aan het eind vragenlijsten afgenomen.

klik hier voor de flyer van Slaapoefentherapie

© Copyright - Beweegwijzer Oefentherapie